Stort set alle grøntsager bliver meget velsmagende af en tur i ovnen. Her er det portobellosvamp, squash og tomat.

Tomaterne får et pift af lidt revet parmesan i ovnen. Timiankviste bliver lige til at drysse på, når du bager dem med.

I undermenuen her finder du de forskellige opskrifter med kød, fisk, fjerkræ osv.

Grundprincippet i dem er, at du må spise dig mæt i alle de grøntsager du orker.

Kød, fisk og fjerkræ er der heller ikke nogen særlig begrænsning på, men jeg anbefaler, at du ikke spiser mere end mellem 100 og 200 gram kød eller fisk om dagen - både af hensyn til miljøet og din mave!

Vigtigst af alt er egentlig det, der ikke er her, og som du bør undgå, hvis du er på kur:

Hvide kartofler, sovs, hvidt brød, almindelig pasta, hvide ris og sukker & kage. Hvis du undlader det i dine middagsretter, taber du dig helt sikkert. Og du holder vægten, hvis du bare følger det så nogenlunde :-)

Grundopskrift: Grøntsager i ovn

Sød kartoffel, gulerødder og spidskål - bages i ovnen.

Her er en meget simpel grundopskrift på de bagte grøntsager, jeg får som tilbehør til kød, fjerkræ og fisk:

 

Grøntsager i ovn

Skær en ca 3 cm tyk sive af en sød kartoffel, skræl den og skær den i 4 stykker

Skræl evt. kartofler til familien og skær dem i stykker på ca. samme størrelse som ternene af den søde kartoffel.

Skræl gulerødder

Vend det i olie i en plastikpose eller skål (hvis du er på kur, kan olien sagtens undværes), inden det sættes i ovnen på 200 grader på bagepapir eller i et fad. Drys evt. med timian.

Bag det i ca 35 minutter

Klargør de øvrige grøntsager, fx broccoli, hokkaido, tomat, svampe - hvad du kan li'.

Bag det med de sidste 15 min.

Det er variationer af dette, vi spiser næsten hver dag.

Lav bare nok til 2 dage, det kan nemt varmes i mikroovnen dagen efter.

Butternut squash i stedet for sød kartoffel og forrest spidskål. Begge dele bliver ekstra gode af et lille pust Lurpak smørspray.

Dip

Creme fraiche 9% røres med et presset fed hvidløg, et squeeze citron, salt, peber, karry & paprika. Spis en skefuld af det til grøntsagerne i stedet for sovs.

Dip'en kan holde sig tildækket i køleskab i en uges tid.

Fedtstof i sprayform er en gave! Man bruger nemlig meget mindre af det. Citronolien sneg sig ind i billedet, fordi den er en af mine favoritter.