Superlækkert smørrebrød

To fantastisk lækre stykker smørrebrød!

Madanmeldelse: På cafe Konrads i Overgade i Odense kan man få smørrebrød, der er både sundt, lækkert og billigt. Jeg var der til et frokostmøde og valgte et stykke med avocado og et med æg og rejer. 

De er lavet på tykke skiver af godt, groft rugbrød, så jeg blev meget mæt. Og de koster kun 42 kr. stykket!

Hvis jeg havde været på stram kur, havde jeg skubbet mayonnaisen af ægget og pestoen af avocadoen. Men da jeg kun er på 'vedligehold', spiste jeg dem, som de er, og de var rigtig gode!

Endnu et eksempel på, at det ikke behøver være hverken kedeligt eller dyrt at vælge det sunde på spisekortet!

 

*

Sund mad i IKEA!

Se lige hvad man nu kan få i IKEA!

YES! Nu har også IKEA forstået, at vi er nogle, der ikke spiser hvad som helst :-)

Jeg lover jer at prøvesmage retten her, snarest muligt.

Og NEJ, det her er IKKE skjult reklame. Jeg har indtil videre hverken annoncører eller sponsorer. Det gør mig fri til at anmelde sådan noget som det her - og skrive lige hvad jeg mener om det ;-)

*

Ud og spise!

Det er sommer, og vi skal på ferie og spise mere på restaurant, end vi plejer. 

Rigtig mange af os tager på af det. Men man behøver jo ikke vælge pommes frites med bernaise hver gang, vel?

Jeg tager udfordringen op og poster her på siden, hvad jeg finder af lækre og sunde retter på restauranter i løbet af sommeren. De er der jo! Det handler bare om at vælge det sunde.

Skaldyrssalat

Det behøver bestemt ikke være fedende at gå ud og spise. Se lige her hvad jeg fik på Bistro Cassandre i Odense: En super lækker skaldyrssalat - endda for kun 59,50, fordi de kører halv pris i hele 2019!

*

To små retter

Færøsk laks med sommerspinat, radiser, mormordressing & granité på syltede agurker.

Forleden da vi var på restaurant Kok & Vin i Odense, valgte jeg to små retter (se billedteksterne og/eller linket her) i stedet for en forret og en hovedret. Det var både billigere og bedre for mig end den lidt fede hovedret, min boerdherre fik: Meunieurestegt rødtunge med svampe og stuvede, hvide kartofler.

Førhen har jeg været lidt nervøs for ikke at blive mæt af to forretter. Men glem det! Det var lige tilpas.

I øvrigt lækker mad af gode råvarer på Kok & Vin!

Kammuslinger med iberisk chorizo, padrones, citron & aioli.

*

Råvarerne sydpå er både smukke og fantastiske! Det er tilberedningen, der tit gør maden for fed.

Brød på ferien

På min ferie til Grækenland her i sommer havde jeg en pakke stenalderbrød i skiver med. Det reddede mig på mange måder. Dels holder det maven i orden og blodsukkeret stabilt, og dels gør det det meget lettere at undgå at spise sig mæt i det hvide brød, der serveres til næsten alt i Sydeuropa. 

Jeg boede på hotel og kunne opbevare det i køleskab. På den måde kan det godt holde sig i op til en uge. 

Jeg bager det efter opskriften på de poser, man kan købe. Det er super nemt, det mætter omtrent dobbelt så godt som rugbrød, og det smager rigtig godt - også uden pålæg.

Jeg bekender mig ikke til nogen bestemt kur, men jeg er inspireret af både paleo, lchf, keto kuren m.fl. Læs fx mere om stenalderkost på linket her.

Ud over stenalderbrød havde jeg også en pakke dejlig groft gourmet knækbrød med.

*

Byens bedste sild

Der var en fødselsdag, der skulle fejres med en frokost ude i byen. På restaurant HOS i Odense har de toppen af poppen indenfor delikat smørrebrød. Jeg valgte en lækker marineret sild og et stykke med laks derefter. Og undgik dermed både den panerede fiskefilet og den fede hønsesalat ;-)

Silden er også fed, og brødet er smurt med lidt fedt. Men hvis man nøjes med 2 stykker smørrebrød, kan man tillade sig lidt mere. Og så indeholder de fede fisk jo en masse af de gode fedtsyrer, kroppen har brug for.

*

I lufthavnen

Der var lidt ventetid i lufthavnen i Kastrup. På O´Learys - et traditionelt burgersted - fandt jeg denne lækre salat med kylling, melon og gedeost. Det rene guf!

*

Græsk morgenmad

På min ferie i Grækenland lykkedes det at styre udenom de enorme mængder kage på morgenbuffeten. De kogte æg var kolde, så det blev til spejlæg og en bagt ostegratineret tomat. Der var endda også noget groft brød med lidt tyngde!