Kernesundt knækbrød

 

Det hjemmebagte knækbrød smager næsten alt for godt!

Når du trænger til et lille mellemmåltid, er et stykke hjemmebagt kerneknækbrød sagen. Glem alt om pålæg. Det smager som slik i sig selv.

1 dl hørfrø

1 dl græskarkerner

1 dl sesamfrø

1 dl solsikkefrø

1 dl havregryn

3,5 dl mel

2 dl vand

1,5 dl olie

1 tsk bagepulver

2 tsk salt

Det hele blandes i en skål, røres sammen og deles i 2 portioner, der lægges ud på hver sin bageplade på bagepapir. Læg et stykke bagepapir over den ene portion og tryk og rul den flad med en kagerulle ovenpå bagepapiret. Gentag processen med den anden portion.

Rul riller i hver plade knækbrød med en pizzaslicer eller lign., så der bliver ca 16 stykker på hver plade.

Sæt det i ovnen og bag det på 200 grader i 17-20 minutter til det er gyldent.

Knækbrødsdejen trykkes og rulles ud mellem to stykker bagepapir, og stykkerne markeres med en kniv eller pizzaslicer.

*

Stenalderbrød

Jeg fryser 2/3 af hvert brød, for det mætter så godt, at jeg kun kan spise få skiver.

Stenalderbrød er en vigtig grundsten i min kostplan. Det mætter nemlig helt utroligt godt.

Jeg køber færdige blandinger og bager det efter opskriften på posen. Det er super nemt, og det smager rigtig godt - også uden pålæg. 

Æggene er selvfølgelig økologiske fra fritgående høns på landet!

Når brødet er bagt, deler jeg det i 3 og fryser to af stykkerne. Jeg opbevarer det stykke brød, jeg har i gang i køleskab, da det indeholder meget æg.

Jeg bekender mig ikke til nogen bestemt kur, men jeg er inspireret af både paleo, lchf, keto kuren m.fl. Læs fx mere om stenalderkost på linket her.

Det er lidt forskelligt, hvor meget æg og olie, der skal i fra blanding til blanding. Men resultatet bliver altid godt.