Kold avocadosuppe på en varm sommeraften...

Avocadosuppe

Skræl 2 store eller 3 små modne avocados og befri dem for sten.

Læg dem op i en blender sammen med 1 liter af din yndlings bouillon.

Blend og tilsæt 3-4 spiseskefulde creme fraiche 9%, et par skefulde citronsaft - og lidt chilli hvis du vil give suppen kant.

Blend igen og smag evt. til med salt & peber.

Nu kan suppen serveres varm med en klat creme fraiche og et drys persille. Eller køl den ned / gem den til dagen efter, og server den kold.

Her er den drysset med rugbrødskrymmel: Tør et par tynde skiver rugbrød et døgns tid. (husk at skærme det af for insekter). Eller rist det tørt på brødrister eller i ovnen og skær det i små tern.

Suppen er let at lave - og kan spises både kold og varm.

*

Hokkaidosuppe er en af mine favoritter. Den mætter og smager rigtig godt!

Hot hokkaidosuppe

Det er let at lave en super lækker grøntsagssuppe. Min favorit er med hokkaido-græskar. Lav en stor grydefuld og frys det ned i mindre portioner.

Del et hokkaido græskar i fire, skrab kernerne ud og skær skrællen af.

Skær de rensede stykker i tern.

Snit en stor porre, et fed hvidløg, to skrællede pastinakker og to gulerødder.

Svits det i olivenolie i en stor gryde. Først hvidløg og porre, dernæst gulerødder & pastinakker, til sidst hokkaido ternene.

Drys det med salt, peber, paprika og chilli.

Tilsæt en liter grøntsagsbouillon eller en rest suppe, hvis du har det.

I denne suppe tilsatte jeg desuden 3/4 brik purerede tomater, fordi jeg havde en rest fra dagen før. Det blev rigtig godt!

Lad det hele simre i 20-30 minutter til grøntsagerne er møre.

Tag gryden af kogepladen og blend suppen med en stavblender.

Serveres rygende varm - evt. pyntet med en klat creme fraiche og lidt grønt.

Denne hokkaidosuppe fik et strejf af tomat....