Drik køligt i varmen

Drik med omtanke her i varmen!

Det er vigtigt at drikke rigeligt, når det er varmt. Men tænk også på kalorierne. Du kan nemlig meget nemt drikke dig tyk i cola og andre sukkerholdige læskedrikke. 

Jeg er rigtig glad for de mange sukkerfri sodavand og vand, der findes i dag. For eksempel denne skønne og læskende hyldeblomst & lime sodavand fra Sparkles serien fra Aqua D'Or med 0 kalorier i. 

Der findes et væld af dem, så gem dine kalorier til maden, så du bedre kan spise dig mæt uden at tage på. Og drik light 😋

Kig også under Dagbog og læs om 'Alkoholfri hverdag'.

*

Perlende vand

Perlende frikst vand - måske med lidt smag...

Der hører masser af vand til både en kur og til almindelig sund livsstil. Vand er simpelthen alfa & omega. Derfor må man ikke blive træt af at drikke det.

Personligt har jeg det lidt træls med almindeligt postevand, især hvis det ikke er iskoldt. Undtagen når jeg træner, så er det det eneste, der duer.

Jeg plejer at bære uendeligt mange liter danskvand med citrus hjem fra supermarkederne. Nu har jeg fået en sodastreamer, og det går ret godt med selv at lave boblende vand på den. 

Det er super let: Fyld flasken, der hører til streameren med postevand, skru den fast på apparatet, tryk 5-6 gange soda i og hæld det færdige boblevand på flasker. 

Jeg veksler lidt mellem at drikke vandet med og uden smag. Jeg har prøvet at tilsætte en presset citron, det smager godt, men vandet ser uklart ud. Den billige sukkerfri hyldeblomst-saftevand, Kingsway, fra Netto er god i, det samme gælder den citrus tilsætning, jeg købte i en elektronikbutik, der også sælger streamerne.

Prøv det! Sådan en streamer tjener sig ret hurtigt ind :-)

5-6 tryk med sodastreameren, så er boblevandet klar.

*

Iskold iste

Iskold iste på en varm dag - sukkerfri, naturligvis. Blomsten er en lakridstagetes, som matcher godt i smagen.

 Intet læsker som iskold iste i sommervarmen! Jeg laver den af den urtete, der som regel bliver til overs: Om aftenen laver jeg en hel termokande økologisk Cool Mint fra Tante T. Det kan købes på nettet. Se linket her.

Det smager dejligt frisk og sødt af mint og anis. Jeg lader posen blive i natten over, teen bliver kun bedre af at trække længe.

Næste morgen hælder jeg teen på flaske, tilsætter en enkelt sødetablet og sætter flasken i køleskab.

Senere på dagen er teen kold og klar til at drikke. Aaah!

*

Lemonade

I Grækenland blev jeg inspireret til at lave denne læskende lemonade.

Grækerne laver den med smeltet honning som sødemiddel. Det smager fantastisk men er også lidt af en sukkerbombe. Så her kommer min sukkerfri variant:

Opløs 10 sødetabletter i 1 liter kogende vand og stil det til afkøling.

Pres saften af 3 citroner og tilsæt det.

Server lemonaden med masser af isterninger.

Jeg havde ikke stevia i huset, men det prøver jeg at bruge næste gang. Jeg er ikke så bange for kunstige sødemidler. Læs evt. om det på linket her.

*

Giv vandet et pift med din yndlings krydderurt. Det kan fx være After Eight mynte eller lakridstagetes.