Sandheden om sukker

Boganmeldelse:

Hvis du vil læse mere om, hvordan sukker påvirker din krop, er Anette Sams' bog, Sandheden om sukker, et godt bud. Hun er uddannet farmaceut og arbejdede i mange år som forsker for Novo Nordisk med at udvikle medicin til diabetikere.

Derfor ved hun mere end de fleste om, hvad det betyder for kroppen at have et stabilt blodsukker. Og også om, hvad der skal til, for at man har det eller ikke har det.

Hun beslutede at dele sin viden, da et familiemedlem med type 2 diabetes bad hende om et råd, og hun gav ham 'opskriften på at spise sig til et stabilt blodsukker på en uge' - hvorpå han straks fik det markant bedre. Han valgte at fortsætte med at spise efter hendes forskrifter, og efter tre måneder havde han tabt 8 kilo og havde ikke længere smerter i muskler og led - men havde fået masser af ny energi.

Anette Sams afprøvede nu sin egen kur - og kastede derpå håndklædet i ringen. Selvom hun ikke er diabetiker, fik hun det nemlig også meget bedre. Samtidig vidste hun bedre end nogen anden, hvordan forskningen i diabetes og overvægt er eksploderet. Man regner med, at 10 % af verdens befolkning har diabetes i 2025! 

Hun tog konsekvensen, sagde sit gode job op og gav sig til at udbrede kendskabet til, hvordan sukker påvirker vores krop på godt og ondt.

Det kan du læse detaljeret om i bogen, som er skrevet i et sprog, alle kan forstå. Hun giver en lang række tip og formidler en masse viden om, hvordan man selv knækker kurven og får et stabilt blodsukker.

Jeg er meget enig med hende i det meste, derfor blev jeg også meget glad over at finde en så teoretisk velfunderet bog om kemien bag en vigtig del af det, jeg skriver om her på bloggen.

Et af hendes hovedbudskaber er nemlig, at det betyder alt for ens velbefindende, hvordan og hvor meget sukker, man indtager.

Jeg fandt bogen på Telmores streamingtjeneste, Bookmate. Den kan også købes både på papir og som e-bog, blandt andet på Saxo.

Hun blogger også om det. Se på linket her.

God fornøjelse!

*

Hvorfor alle de grøntsager?

Der er mange gode grunde til at spise mange, grove grøntsager. En af dem er, at de arbejder så godt for dit helbred nede i maven.

Hvis du kan abstrahere fra, at der også står en del om afføring på den affotograferede side herunder - artiklen handler nemlig om, hvad der sker i vores tarme - så kommer forskeren her med en rigtig god og let forståelig forklaring på, hvorfor det er så sundt for kroppen at spise en masse grove grøntsager.

Artiklen er fra Samvirkes julinummer 2019. Du kan læse hele artiklen ved at følge linket her.

*